IPA en Saison

Na het succes van de IPA, Blonde en Weizen hebben we besloten om deze keer van onze Saison eens 1000 liter te gaan brouwen. Wederom bij Kees van de Noord-Hollandse bierbrouwerij.  De Saison werd oorspronkelijk door de boeren gebrouwen in de winter om gedronken te worden door de seizoensarbeiders in het oogstseizoen. Dat is nog eens lekker werken! De Saison van Julianabrouwerij wordt een roodblond ongefilterd bier met een fris bitter, fruitig aroma als het goed is :-). Dit is het gevolg van de hoge gisting en het gebruik van zomerse hopsoorten. 11 februari is de botteldag, dus wij verwachten de Saison te kunnen leveren zodra de eerste lente zonnestralen de dakpannen raken. Wordt tijd ook met al dat takkeweer van de afgelopen periode.

Lagertank DNHBB
Een schone lagertank is de basis voor een mooi bier!