Bier is feest en andersom ook!

Op zaterdag 17 dec. hebben we ten eerste male een dark ale gebrouwen. Je weet wel, zoals ze dat vroeger in de taveerne serveerden. Tot de eerste helft 19e eeuw waren alle lagers namelijk donker van kleur, totdat men erin slaagde ook lichte lagers te brouwen. Niet helemaal duidelijk waarom een licht gouden lager nu zoveel ingewikkelder is om te brouwen, de mout hoeft er immers niet voor behandeld te worden. Maar goed. De stijl van de dark lager hebben we sinds die tijd zelden meer gezien en dat was voor ons precies de reden er eens eentje te brouwen. Het resultaat staat nu vrolijk te bloepen in gistkast numero dos. Over een week of 12 weten we het eindresultaat!

Oh tijdens onze laatste brouwsessie van het jaar hebben we speciaal voor de feestdagen ook nog een paar kleine feestpakketjes gemaakt. Hierin zitten een herfstbock, saison, IPA Citra en Quadrupel PZGK*. Vier heerlijke bieren die op ambachtelijke en vooral eigen wijze zijn gebrouwen. Voor iedereen die er eentje heeft weten te bemachtigen: proost