Westvleteren 12 en Altbier

Het is even geleden sinds het laatste bericht. Er is veel gebeurd. Zo hebben wij na het brouwen van onze tweede Tripel W weer een IPA en een Blond bier gebrouwen. Vandaag staat in het teken van het brouwen van een ALT bier. Wat is een Altbier?

Altbier of kortweg Alt is een bier van bovengisting. Het is een bier die gebrouwen wordt in een stijl die zijn oorsprong in Düsseldorf (D) en omgeving vindt. Het bier wordt dan ook vaak met Düsseldorf geassocieerd. Voor meer info: Alt.

Het is de eerste Alt die wij brouwen. Na veel onderzoek hopen wij met ons recept dat we een mooi amberkleurig bier krijgen waarbij de smaak van mout en hop is balans is. Zoetig en licht bitter met een droge nasmaak.

Onze Alt gaat zit over een week of vier onder de dop en nog weer vier weken later volgt het proefmoment. Zijn wij tevreden dan gaan wij met dit bier deelnemen aan het clubkampioenschap in april bij de grootste amateurbierbrouwvereniging ‘t Wort Wat‘. Spannende tijden!

Wij kregen vandaag ook bezoek van een zeer trouwe biervriend uit Noordwijkerhout, Peter de Koning. Omdat hij van buiten Warmond is komt hij zelf zijn biertjes ophalen. Deze keer had hij ook een verrassing voor ons: vier flesjes Westvleteren 12. Dit bier behoeft geen uitleg. Wat een feest en na onze brouwdag hebben wij super genoten van dit heerlijke bier. Peter bedankt! Wij hopen dat de bieren die je van ons hebt meegekregen je ook zullen smaken.

Westvleteren 12 !!!