Bottelen IPA

Na een periode van vier weken gisten hebben wij vandaag onze IPA gebotteld. Deze IPA hebben wij eerder gemaakt (batch4) en die vonden wij allen zo goed gelukt dus vandaar deze batch. Het is nu een kwestie van verder rijpen op de fles en dan kunnen wij ook deze delen met onze biervrienden. De voortekenen zijn goed. De magnum- en saazhop hebben duidelijk hun werk gedaan.

Wat is een IPA:

IPA is een bierstijl die voor het eerst genoemd werd in een krant in Engeland, in 1835. Daarvoor werd het Pale Ale genoemd (pale ale as prepared for India was het voordien). Engeland had veel overzeese kolonies en al het bier voor de Engelse soldaten werd met schepen naar de andere kant van de werel gebracht. De reis duurde te lang en gewoon bier zou niet goed gebleven zijn. Door meer hop toe te voegen bleef het bier langer houdbaar, daardoor was al het export bier bitterer en hoger van alcoholgehalte. Hierdoor ontstond in de 18e eeuw de term India Ale. In Nederland wordt steeds vaker de Double IPA (DIPA) gebrouwen, ook wel bekend als Imperial India Pale Ale (IIPA) en is sterker en hoppiger dan Pale Ale. Deze bieren hebben een hoog gehalte aan mout en hop, en een alcoholpercentage van minstens 7%.