Magnum werd oorspronkelijk gemaakt in het Duitse Hop Institute in Hull en werd in 1980 vrijgegeven aan de brouwerijwereld. Deze hopvariant is het resultaat van een kruising tussen Galena en een niet nader genoemde Duitse mannelijke variƫteit. Julianabrouwerij gebruikt Magnum als basis bitterhop voor veel van haar bieren vanwege de superieure stabiliteit en heldere bitterheid met subtiele citrusachtige smaken.
Dit vind je misschien ook leuk...
Amber tot koperkleurige pracht kwam er vandaag uit onze pan. Irish red ale, samen met de stout de trots van het Ierse […]
Bier brouwen is vooral veel plezier maken en genieten van het eindresultaat. Omdat dit soort dingen (moeten) kunnen hebben we ooit tegen […]
Wat een paar maanden geleden nog een dorre vlakte was is nu een heerlijk geurende groene wand van verschillende mooie hopsoorten bij […]
Op zaterdag 27 juni tijdens de Kaagweek hebben de brouwers van de Juliana brouwerij hun tent opgezet in park Groot Leerust. Vanaf […]